Wytłumaczenie okresowości funkcji geometrycznych
Puff: Wytłumaczenie okresowości funkcji geometrycznych

Na maturę potrzebuję znać okresowość funkcji, a w kartach wzorów nie są one podane (jedynie
rysunki z których w stresie łatwo się pomylić).
Zauważyłem jednak, że jest podana pewna informacja lecz nie potrafię jej zamienić na zapis
postaci kπ i tym podobne.
sin ( α + k*360) =sin α
cos ( α + k*360 )= cosα
tg ( α + k*180 )=tgα
Mozna z tych nawiasów dowiedzieć się łatwo ile to będzie w zapisie k*π?