matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Marian :
α−β
α−β
2sin
cos
= sin(α−β) Nie rozumiem tego przejścia. Mam przed sobą wzory z
2
2
trigonometrii ale nie wiem który tutaj zastosowano
2 maj 12:30
ICSP:
2sinxcosx = sin2x
α − β
Podstaw x =
.
2
2 maj 12:32
Saizou :
α−β
α−β
sin(α−β)=sin(2*
)=[sin(2t)=2sintcost, naszym t=
]
2
2
2 maj 12:32
Marian :
Dziękuję bardzo
2 maj 12:35