funkcje wartosc bezwzgledna
Oliwia: Dzien dobry
Sprawdz ze dla dowolnych liczb rzeczywistych x ,y
Jak to zrobic?
2 maj 11:36
Oliwia: Podbijam
2 maj 12:02
Oliwia: Moze maturzysci pomoga biednej uczennicy
2 maj 12:12
ICSP: Rozpatrz dwa przypadki:
1o x ≥ y
2o x < y
2 maj 12:13
Oliwia: dziekuje
Ale zle napisalam a )
ma byc
Ale to
ICSP nie zmienia faktu ze nalezy rozpatrzyc dwa przypadki
2 maj 12:18
6latek : Biore a)
Jeśli x≥y wtedy max(x,y)=x bo bierzemy wieksza liczbe
wtedy |x−y|=x−y
jeśli x<y to mam max(x,y)=y
wtedy |x−y|= y−x
Biore b)
dla x≥y mam min(x,y)=y wtedy
|x−y|= x−y
Dla x<y mam min(x,y)=x
wtedy |x−y|= y−x
ICSP sprawdz czy dobrze ?
2 maj 13:08
ICSP: dobrze.
2 maj 13:10
Oliwia: dziekuje
2 maj 13:11