Zadnie iloczyn BXB
6latek : Zadanie
B={0o 30o 45o 60o90o}
Na podstawie tablic matematycznych uloz i porównaj tabelki wartości funkcji S1 i S2
określonych na zbiorze BXB
(α,β)→S1(α,β)=sin(α+β)
(α,β)→S2(α,β)= sinα+sinβ
Otoz tabelki to nie problem
Problemem jest zapisanie zbioru BXB
1 maj 23:11
Saizou :
A=BxB={b1b2: b1 \in B, b2 \in B}
A={(0,0)(0,30)(0,45)(0,60)(0,90)(30,0)(30,30)(30,45)(30,60)(30,90)
(45,0)(45,30)(45,45)(45,60)(45,90)....}
1 maj 23:15
6latek :

dziekuje

Bo już miałem robic tabelke wzorując się na porzednim zadaniu
Tylko tam miałem dwie zmienne xi y
1 maj 23:21