Rownanie wielomianowe
6latek : WItaj
jc 
widze ze pojawiles się na forum wiec chciałbym wrocic do tego równania
x
3+3x−8
√3=0
Sprawdzalem dzielniki wyrazu wolnego czyli
√192
żaden nie pasuje
Nablizej 0 był
√3 wiec teraz kicha
1 maj 22:29
6latek : sprawdzałem dzielniki typu =/−ap[3}
czyli √3 2√3 4√3 6√3 no i 8√3
1 maj 22:32
1 maj 23:26
Mila:
To tu nie działa.
1 maj 23:27
Saizou :
| | 1 | |
proponuję podstawić x=y− |
| , a potem z3=t |
| | y | |
1 maj 23:38
Eta:
1 maj 23:39
Eta:
"małolatek" chce zostać Vax−em ?
1 maj 23:40
kyrtap: Eta do spanka
1 maj 23:41
Eta:
O tej porze?
1 maj 23:42
6latek : WItam
Milu 
WItam
Eta 
Zostawie to sobie do 3 klasy bo tam w książce widziałem przybliżone rowiazywanie równan
Dzisiaj trochę zajalem się iloczynem kartezjaskim , Były niby proste przylady do rozwiązania
ale się gubiłem
1 maj 23:44
6latek : Pani już wygonila z przedszkola wiec już Vax−em nie będę
1 maj 23:50
6latek : jak poznam zespolone to je rozwalę
2 maj 00:07