45o | ||
Witam. Mam pytanie, jak czy sin22,5o= sin | ? | |
2 |
α | ||
I powiedzmy wiedząć, że cosα = 1/3, jak obliczyć sin | ? | |
2 |
x | x | x | x | |||||
cosx=cos(2• | )=cos2x | −sin2 | =1−2sin2 | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | ||
sin2α + | = 1 | |
9 |
2√2 | 2√2 | |||
sinα = | lub − | |||
3 | 3 |
1 | x | ||
= 1 − 2sin2 | |||
3 | 2 |
2 | X | ||
= 2sin2 | |||
3 | 2 |
2 | x | ||
= sin2 | |||
6 | 2 |
√12 | x | ||
= sin | ? | ||
6 | 2 |
45 | ||
tak prawdziwa jest że 22,5= | ![]() | |
2 |
x | 2 | 1 | x | √3 | ||||||
(2) sin2 | = | = | i wyciągnąłeś stąd wniosek że sin | = | , a co z | |||||
2 | 6 | 3 | 2 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |