Ostroslup
Karol : Podstawa ostrosłupa abcds jest prostokąt abcd. Krawędź boczna jest wysokością tego ostrosłupa.
Długości krawędzi bocznych są następujące as=8 bs =8 pierw z 2 , CS = 10. Oblicz objętość
ostrosłupa
1 maj 20:16
Mila:
Która krawędź jest prostopadła?
1 maj 20:47
Mila:
Która krawędź boczna jest wysokością?
1 maj 20:48
Janek191:

b = 8
√2
1 maj 20:53
Janek191:
Zły rysunek
1 maj 21:03
Karol : As wysokosc
1 maj 23:06
Mila:
A może:
DS=H
Przy Twojej treści, to zobacz co wyszło, przekątna prostokąta wyszła krótsza od boku.
Skąd masz to zadanie?
1 maj 23:21