?
damian: rozwiaz rownanie :
| | x2−3 | |
6(x+2)= |
| gdzie x≠−2 |
| | x+2 | |
na tyle sposobow staralem sie liczyc delte i nigdy mi nie wychodzi wlasciwy wynik
1 maj 17:45
Jerzy:
To pokaż obliczenia ... poprawimy
1 maj 17:48
damian: 6(x+2) (x+2)=x2−3
6x2+24x+24=x2−3
5x2+24x+21
i delta wychodzi mi √156
1 maj 17:50
Asia: | | x2−3 | |
6(x+2)= |
| / * (x+2) |
| | x+2 | |
6(x+2)(x+2) = x
2−3
6(x
2+4x+4)=x
2−3
6x
2+24x+24=x
2−3
5x
2+24x+21
i teraz delta
1 maj 17:52
damian: no to tak mi wlasnie wyszlo a odpowiedzi sa x=−3 lub x=−1.8
1 maj 17:55
6latek : 6(x+2)(x+2)= x2−3)
6(x+2)2= x2−3
6(x2+4x+4)=x2−3
6x2+24x+24=x2−3
5x2+24x+27 =0
Δ= 242−4*5*27
1 maj 17:55
damian: boze prosty blad..dziekuje 6latek
1 maj 17:57
6latek : Nie stresuj się tak przed matura

Idz sobie na majowke i się pobaw
1 maj 18:00
damian: bawilem sie cale 4 lata i teraz widac skutki haha
1 maj 18:03
6latek : Spoko takie bledy to zdarzają się każdemu
1 maj 18:06