Oblicz sumę wszystkich liczb trzycyfrowych zapisanych wyłącznie za pomocą cyf...
mgns: Oblicz sumę wszystkich liczb trzycyfrowych zapisanych wyłącznie za pomocą cyfr wybranych ze
zbioru {0, 1, 2, 3}.
Kolejne zadanie z prawdopodobieńswa, nad którym się głowię. Przychodzi mi tylko do głowy metoda
wypisywania ale coś czuję, że za to punktów nie będzie.
1 maj 14:04
olekturbo: suma ciagu arytmetycznego
1 maj 14:05
mgns: W rozwiązaniach napisane jest, że suma ciągu to błędny wynik.
1 maj 14:15
g:
S3 = wszystkie 1xy + wszystkie 2xy + wszystkie 3xy = (100+200+300)*42 + 3*Sxy
Sxy = suma wszystkich xy włączając w to 0y
00+01+02+03+10+....+33 = (10+20+30)*4 + (1+2+3)*4
1 maj 14:16
mgns: Mógłbyś mi napisać o jakiej sumie Ty myślisz? Jeden ciąg czy trzy różne?
1 maj 14:16
mgns: Sprawdziłem Twoje obliczenia i faktycznie − dobrze wychodzi. Mógłbyś tylko mi opisać o co
dokładnie w nich chodzi?
1 maj 14:21
1 maj 18:13
mgns: Jesteś wielka Mila, dziękuję.
1 maj 19:55
Mila:
1 maj 20:16