mocy
adi89: Dane są zbiory A={x∊R: x≥2} B={x∊R:0<x≥5} zapisz zbiory A i B w postaci przedziałów i wyznacz A
u B Apo n B A\ B
4 sty 13:16
jo: Zaznacz na osi te dwie nierówności (w drugiej ma być 0>x≥5).
4 sty 13:36
adi89: czyli ma być przedział A=<2,+
∞) B=(0,5>
AuB=(0,+
∞) AnB=(0,2> A\B=(0,2>

?
4 sty 13:44
jo: Przedziały ok, suma ok, reszta nie tak.
4 sty 13:56
jo: Iloczyn, czyli część wspólna A∩B = <2,5>
Różnica A/B = (5,∞)
4 sty 13:57
adi89: ok dzięks a byś mi pomógł z resztą zadan mam zamiesczone na forum
4 sty 14:00