1 | ||
Pp= | a2sinα | |
2 |
H | ||
tgβ= | ⇒H=tgβ*r | |
r |
2P | ||
r= | ||
a+a+x |
asinα | ||
r= | ||
2+√2−2cosα |
asinα*tgβ | ||
H= | ||
2+√2−2cosα |
1 | 1 | asinα*tgβ | a3sin2α*tgβ | |||||
V= | * | a2sinα* | = | |||||
3 | 2 | 2+√2−2cosα | 6(2+√2−2cosα) |
1 | α | π | α | |||||
Odpowiedź jaką mam to: V= | a3sin | cosαtg( | − | )tgβ | ||||
6 | 2 | 4 | 4 |
1 | ||
V= | *Pp*H | |
3 |
a2*sinα | ||
Pp= | ||
2 |
H | ||
tgβ= | ||
r |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |