WEKTORY
stevcio: Znalezc dlugosc wysokosci rojkata o wierzcholkach (4,−4,6), (1,3,0), (0,5,−2) prostopadlej
do boku laczacego dwa ostatnie wierzcholki,
Nie jest on rownoboczny, jakby byl to iwadomo, dlugost podstawy na 2 i mamy juz 2 punkty,
wektor,
dlugosc i wiadomo.
Tak mi nie wyszlo, wiec nie jest on rownoboczny, jakies pomysly jak zaczac?
1 maj 11:28
g:
| | 1 | | 1 | |
Pole Δ = |
| * | AC x AB | = |
| * |AB| * h |
| | 2 | | 2 | |
1 maj 11:48
stevcio: dzieki ! wlasnie cos mi z tym chodzilo po glowie ale sie nie wydostalo

a banalne to jest, no zdarza sie zapomniec czegos takiego jak zamiana wzoru xd
1 maj 11:58
stevcio: kurcze cos mi nie wychodzi w liczeniu
1 maj 12:13
stevcio: |AC x AB| wyszlo [2,0,−1]
a AB=[−3,7,−6]
1 maj 12:14
stevcio: wyszlo mi √5/√94
w ksiazce jest inaczej
1 maj 12:36
stevcio: jak Wam wychodzi?
1 maj 14:32
stevcio: halo?
2 maj 09:29
stevcio: odswiezam
4 maj 12:28
jc: |AB| = 3
4 maj 13:07