matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z liczb urojonych
******:
Ile wynosi
√
−i
?
1 maj 08:47
anonymous:
(i−1)/
√
2
= −
√
2
/2+(
√
2
/2)i
1 maj 08:54
Janek191:
( 1 − i)
2
= −2 i
(1 −i)
2
− i =
2
1 − i
i − 1
√
− i
=
lub
√
−i
=
√
2
√
2
1 maj 09:35
g:
1 − i
oraz
√
2
1 maj 12:15