36 | 36 | ||
= | + 6 | ||
x | y |
36 | 36 | ||
= | + 3 | ||
x +1 | y +1 |
36 | 36 | ||
− | = 6 | ||
x | y |
36 | 36 | ||
− | = 3 | ||
x + 1 | y +1 |
36 y − 36 x | 6 y − 6 x | ||
= 6 / : 6 ⇒ | = 1 ⇒ 6y − 6 x = x*y | ||
x*y | x*y |
36*(y+1) − 36*(x +1) | 12 y + 12 − 12 x −12 | ||
= 3 / : 3 ⇒ | = 1 | ||
(x +1)*(y +1) | (x+1)*(y+1) |
2*(6y − 6 y) | |
= 1 | |
(x +1)*(y +1) |
2 x*y | |
= 1 | |
(x +1)*(y+1) |
x + 1 | ||
y = | ||
x −1 |
6*(x +1) | x + 1 | ||
− 6 x = x* | / *( x −1) x ≠ 1 | ||
x −1 | x −1 |
11 −17 | 6 | 3 | 11 +17 | |||||
x = | = − | = − | lub x = | = 2 | ||||
14 | 14 | 7 | 14 |
| 2 | 2+1 | |||||||||||||
y = | = − | lub y = | = 3 | ||||||||||||
| 5 | 2 −1 |
3 | 2 | |||
Odp. ( − | , − | ), ( 2, 3) | ||
7 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |