matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
nn:
1/x + 1/y = 1/12 8/x+ 8/y + 5/x=1
30 kwi 19:50
ICSP:
1
1
Wprowadź oznaczenia u =
oraz v =
.
x
y
30 kwi 19:50
nn:
Teraz wszystko jasne i proste. Dziękuję!
30 kwi 20:03