Sposób liczenia
Ewka: 5! +6! + 7! ma x dzielników. x=?
30 kwi 15:58
Metis: 5?
30 kwi 15:59
Ewka: haha nie
30 kwi 15:59
Ewka: 48
30 kwi 15:59
Metis: Za haha nie pomogę
30 kwi 16:01
ICSP:
30 kwi 16:01
Janek191:
5 ! + 6 ! + 7 ! = 5 !*( 1 + 6 + 42) = 5 !* 49
30 kwi 16:01
ICSP: 49 = 72
30 kwi 16:02
Jack: 2+1 = 3
30 kwi 16:03
Ewka: ICSP odpowiedź jest 48
30 kwi 16:04
ICSP: wiem ile wynosi odpowiedź
30 kwi 16:07
Jack: oblicz ile to 5! a potem porozkladaj na liczby pierwsze
30 kwi 16:09
ICSP: 5! = 1 * 2 * 3 * 4 * 5
Rozkład jest już gotowy.
30 kwi 16:10
Jack: no 4 mozna na 2
2
30 kwi 16:12
ICSP: dalej już prosto bo :
23 * 3 * 5 * 72
Liczba dzielników :
4 * 2 * 2 * 3 = 48
Jak w odpowiedzi.
30 kwi 16:18
Ewka: Dobra rozumiem
30 kwi 16:20