Prawdopodobieństwo warunkowe.
desperate: Wiadomo, że A,B ⊂ Ω i P(A ')=0,6 i P(B ')=0,2. Wówczas >nie< może się zdarzyć, że:
A. P(A|B) = 1/2
B. P(A|B) = 1/3
C. P(A|B) = 1/4
D. P(A|B) = 1/5
Powinna wyjść odpowiedź D. Proszę o uzasadnienie bo nie wiem co sie dzieje
30 kwi 14:17
ICSP: P(A) = 0,4
P(B) = 0,8
0,2 ≤ P(A∩B) ≤ 0,4
| | P(A∩B) | | 5 | |
P(A|B) = |
| = |
| P(A ∩ B) |
| | P(B) | | 4 | |
| | 5 | |
0,2 ≤ P(A∩B) ≤ 0,4 // * |
| |
| | 4 | |
30 kwi 14:36
desperate: dziękuję, ale skąd to 5/4?
30 kwi 15:06
30 kwi 15:06
desperate: aha że z tego 0,8, wszystko jasne, dzięki
30 kwi 15:09