Wartość funkcji kwadratowej f
justynka: Wartość funkcji kwadratowej f dla x=6 jest o 9 mniejsza od wartości tej funkcji dla x=−3. Suma
miejsc zerowych funkcji f jest równa 4. Rzędna punktu przecięcia wykresu funkcji f z osią OY
jest równa −5. Wykonaj wykres funkcji g(x)=|f(x)|, określ jej zbiór wartości oraz przedziały w
których jest ona funkcją rosnącą.
30 kwi 13:16
Jerzy:
Ułóż trzy równania i oblicz: a,b,c
30 kwi 13:52
justynka: Ale jak ułożyć te równania?
30 kwi 15:16
Janek191:
f(x) = a x2 + b x + c
więc
f(6) = 36 a + 6 b + c
f(−3) = 9 a − 3 b + c
f(6) + 9 = f(−3)
x1 + x2 = −U{b}[a} = 4
f(0) = − 5
30 kwi 15:25
30 kwi 15:27