(sinα + sin3α + sin 5α) | |
= tg3α | |
(cosα + cos3α + cos5α) |
α+5α | α−5a | |||
1) sinα+sin5α=2*sin | *cos | =2sin3α*cos2α | ||
2 | 2 |
α+5α | α−5a | |||
2)cosα+cos5α=2*cos | *cos | =2cos3α*cos2α | ||
2 | 2 |
2sin3α*cos2α+sin3α | ||
L= | = | |
2cos3α*cos2α+cos3α |
sin3α*(2 cos2α+1) | sin3α | |||
= | = | =tg(3α)=P | ||
cos3α*(2cos2α+1) | cos3α |
π | ||
3α≠ | +kπ⇔ | |
2 |
π | kπ | |||
(1) α≠ | + | |||
6 | 3 |
1 | 4π | 2π | ||||
(1) i cos(2α)≠− | ⇔2α≠ | +2kπ i 2α≠ | +2kπ /:2⇔ | |||
2 | 3 | 3 |
π | kπ | 2π | π | |||||
α≠ | + | i α≠ | +kπ i α≠ | +kπ | ||||
6 | 3 | 3 | 3 |
2sin3α cos2α + sin3α | sin3α(2cos2α + 1) | |||
L = | = | = P | ||
2cos3α cos2α + cos3α | cos3α(2cos2α + 1) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |