matematykaszkolna.pl
Texas Hold'em Benny: Matematycy lubią gry karciane. Czy ktoś jest zorientowany w pokerze? Jak to jest z tym prawdopodobieństwem?
29 kwi 01:17
Dk.: dobrze jest
29 kwi 02:48
Mila: Blef i kamienna twarz.
29 kwi 17:55
Benny: Czyli żadne matematyczne umiejętności nie pomogą?
29 kwi 18:20
Mila: Poczytaj książki Pana Korwina−Mikke.
29 kwi 18:30
Benny: Coś konkretnego może?
29 kwi 18:33
Mila: Pisze o grach w karty i szachach. Szukaj w Google.
29 kwi 18:45
Mila: Gracz z niego doskonały.
29 kwi 18:45
zombi: Gram w pokera, mniej lub bardziej serio. O co pytasz?
29 kwi 19:25
olekturbo: Gra logiczna z elementem losowym
29 kwi 19:46
olekturbo: Mój matematyk gra w brydża, ja z znajomymi w pokera. Ci pierwsi z tymi drugimi się raczej nie lubią, brydżyści uważają graczy pokera za uprawiających hazard, natomiast w gruncie rzeczy tak nie jest. Na początek z pokerem polecam software Pokerstars, ze względu na to iż ma pewny monopol na rynku, różnego rodzaje gracze. Na pewno na start fajne będą cashówki NL2 oraz SNG 9 os. Jeżeli cię coś interesuje to pytaj
29 kwi 19:51
Metis: Bo brydż to już bez wątpliwości karciana gra matematyczna emotka
29 kwi 19:53
Saizou : Brydż jest świetny, co nie Eta emotka
29 kwi 19:57
Benny: Brydż jest u Nas. Nie wiem czemu się nie zdecydowałem na niego. W październiku może spróbuje emotka
29 kwi 20:03
Metis: To może razem spróbujemy emotka
29 kwi 20:07
wmboczek: Zarówno w brydżu jak i pokerze decyzje bazują zarówno na statystyce i rachunku jak i na psychologii. Pewne sytuacje są omówione i opisane, można zapamiętać kilka podstawowych szans i liczyć szanse złożone z dobrym przybliżeniem. Prawdziwi mistrzowie wiedzą, kiedy zaufać statystyce a kiedy intuicji.
29 kwi 20:18
Mila: Moi koledzy ostro grali w akademiku, o czym dowiedziałam się niedawno. Poker też był. Dziewczęta też grały, ale tylko w bridża, szachy też nam zajmowały trochę czasu. Te zabawy były dopiero od drugiego roku, na I roku była walka o przetrwanie. Minęły szybko te piękne czasy.
29 kwi 20:21
Benny: Czemu nie emotka
29 kwi 20:21
Saizou : to grajmy 7 BA (bardzo rzadki kontrakt)
29 kwi 20:25
Metis: Milu wiem co czujeszemotka
29 kwi 21:05