matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne
Varost:
Równanie trygonometryczne
π
√
2
sin(
+2x) = −
3
2
π
π
+2x = −
+2kπ
3
3
... drugi przypadek jest jaki?
29 kwi 00:40
Varost:
π
π
Czy to bedzię
+2x=
+2kπ ?
3
3
29 kwi 00:50
Benny:
π
5π
π
7
+2x=
+2kπ lub
+2x=
π+2kπ
3
4
3
4
x=... lub x=...
29 kwi 00:55