matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Lexie:
cos30 / tg45−sin60 =
√
3
/2 / 1−
√
3
/2 = ? Co dalej? Proszę o pomoc
28 kwi 22:57
karobert:
zakładam, że tak jest właściwie:
√
3
2
√
3
1−
2
wtedy
√
3
2
√
3
1+
2
√
3
3
+
2
4
=
=
√
3
1−
2
√
3
1+
2
3
1−
4
2
√
3
+3
4
2
√
3
+3
4
=
=
= 2
√
3
+3
1
4
4
1
29 kwi 10:11