POMOCY!!!!!!!!!!!!!
adi89: dane są zbiory A i B wyznacz AuB AnB A\B B\A
a)A=(−niesk,1> B=<−2,3)
b)A=(−niesk,0> B=<0,+niesk)
c)A=<−2,1> B=(−1,0)
d)A=(−1,1> B=<2,6)
przedstaw zbiory a i b na osi liczbowej
4 sty 10:39
adi89: pomoże ktoś
4 sty 10:41
Mateusz:

a) AUB = (−∞,3) A∩B = <−2,> A/B = (−∞,−2> B/A = <1,3) reszte robisz analogicznie
4 sty 12:30
Mateusz: tam nie dopisałem A∩B = <−2,1>
4 sty 12:31
Bogdan:

Jeszcze raz.
A = (−
∞, 1>, B = <−2, 3)
A∪B = (−
∞, 3)
A∩B = <−2, −1>
A \ B = (−
∞, −2), a nie (−
∞, −2>
B \ A = (−1, 3), a nie <−1, 3)
Błędy u
Mateusza w A \ B oraz B \ A powstały wskutek zamalowania kółeczka na
rysunku i automatycznego przyjęcia w miejscu zamalowanego kółeczka domknięcia przedziału.
Można uniknąć takich błędów nie zamalowując kółeczek, tak, jak pokazałem na swoim rysunku.
5 sty 02:07