matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Łatwe pytanie ;) Potęga
Marta:
Jeżeli mam coś takiego −4x
2
i w miejsce x powiedzmy podstawię 7 to wynik to −4*49 czy −28
2
. Wydaje mi się, że to pierwsze, ale wole się upewnić
28 kwi 21:42
zef:
−4*(7)
2
=−4*49=−196.
28 kwi 21:43
Janek191:
− 4*7
2
= − 4*49
28 kwi 21:43
Jerzy:
−4*(7)
2
= −4*49
28 kwi 21:44
Marta:
Dziękuje
28 kwi 21:44