Wyrażenie jest równe?
BOR: Wyrażenie I3−2√2I − I2√2−3I jest równe?
28 kwi 15:32
Jerzy:
0
28 kwi 15:32
Jerzy:
I a − b I = I b − a I
28 kwi 15:34
BOR: Możesz mi to jakoś wyjaśnić?
28 kwi 15:36
Jerzy:
to jest własność wartości bezwzględnej
albo: = 3 − 2√2 − (3 − 2√2) = 3 − 2√2 − 3 + 2√2 = 0
28 kwi 15:38
6latek : |x|= x dla x≥0
|x|=−x dla x<0
|3−2√2|=3−2√2
|2√2−3|= −(2√2−3)= 3−2√2
Wykonaj polecenie teraz
28 kwi 15:39
Jerzy:
podrosłeś ?
28 kwi 15:40
6latek : Troche
28 kwi 15:41
Jerzy:
Chodziło o usunięcie myślnika z nicku ?
28 kwi 15:43
6latek : Tak bo jak dalem 5latek to wyskakiwalo ze nick zajęty (chociaż miałem 5−latek
28 kwi 15:48
Jerzy:
czyli się nie myliłem
28 kwi 15:49
6latek :
28 kwi 16:07