w ciagu geometrycznym
patka: W ciągu geometrycznym (an) dane są: a4= 23√ 7 i a1= 7√5 . Wyraz a10 jest równy
(2 pierwiastki 3stopnia z 7)
28 kwi 12:11
28 kwi 12:13
patka: podstawiam pod ten wzor ale nie wychodza mi obliczenia , moge prosić o rozwiazanie q
28 kwi 12:22
Jerzy:
Pokaż te obliczenia
28 kwi 12:23
Jerzy:
q nie musisz obliczać
28 kwi 12:24
28 kwi 12:40
6latek : może napisze jak to zrobiłem
| 23√7 | | 23√7*√5 | | 26√72*6√53 | | 26√72*53 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| 7√5 | | 35 | | 35 | | 35 | |
28 kwi 15:55
6latek : Nawet żeby policzyć
a10= a4*q6 to i tak wychodzą koszmarne liczby (chociaż kazde liczby sa ladne
28 kwi 16:06