matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb
michau:
Kąt rozwarty rombu ma miarę 135 stopni, a pole tego rombu jest równe 36
√
2
cm
2
. Jaką długość ma bok rombu.? undefined
28 kwi 11:32
Janek191:
a
2
sin 135
o
= 36
√
2
a
2
*cos 45
o
= 36
√
2
√
2
a
2
*
= 36
√
2
/ :
√
2
2
0,5 a
2
= 36 a
2
= 36*2 a = 6
√
2
28 kwi 11:42