matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
mock:
mam chyba gdzies jakis blad rachunkowy, ktorego nie moge wyłapac tj. tgα=
5,4
x
tgβ=
2,4
x
szukany tgγ=tg(α−β)
3
3x
po podstawieniu wychodzi mi tgγ=
przy czym w odp jest tgγ=
x
2
+12,96
x
2
+12,96
28 kwi 07:45
mock:
to ja mam blad czy w odp jest blad?
28 kwi 07:46
Janek191:
5,4
2,4
−
x
x
3
x
tg (α −β) =
=
=
5,4
2,4
1 +
*
x
x
12,96
1+
x
2
3
x
3
x
2
3 x
=
=
*
=
x
2
+ 12,96
x
2
x
x
2
+ 12,96
x
2
+ 12,96
28 kwi 10:21
mock:
dzieki
28 kwi 11:01
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick