matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRYGONOMETRIA
Azul:
π
Roziwąż równanie 1+2cos
2
x=3sin(
+x)
2
ma ktoś jakiś pomysł? Bo Ja się z tym wczoraj męczyłam i nie doszłam do niczego niestety
28 kwi 07:37
wmboczek:
sin(π/2+x)=cosx t=cosx i jedziemy Δ
28 kwi 08:04