matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi Arytmetyczne.
Igor:
a
1
=2 r=4 Dla jakiego n zachodzi związek an+3*an+6=3100 Czyli: an=4n−2 an+3=4n+10 an+6=6n+22 (4n+10)(6n+22)=3100
27 kwi 23:19
wmboczek:
dalej delta, n
1
i n
2
, wybór wariantu
28 kwi 06:53