Całka- przez czesci
Beforeu:
sinx cosx
∫ −−−−−−−−−−−−−
e−sinx
Jakis pomysł jakie tutaj bedzie podstawienie przy całkownaiu przez częsci?
27 kwi 22:51
zef: A rozbij na 2 całki i spróbuj z podstawieniem
t=e−sinx
27 kwi 22:52
Beforeu: a da sie to rozbic na 2 całki ?
27 kwi 22:56
piotr: ∫esin(x) cos(x) sin(x) dx
t=sinx dt=cosxdx
∫et tdt i dalej przez części
27 kwi 22:58
zef: Aj tam jest mnożenie,myślałem że dodawanie, jednak tego nie rozbijesz.
27 kwi 22:58
ZKS:
zef nie wiem co masz na myśli rozbić na 2 całki.
Podstawienie sin(x) = u.
27 kwi 22:58
Beforeu: dzieki piotr
27 kwi 23:00