matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż wielomian na czynniki
xdxdxd:
w(x)=16
5
−4x
3
27 kwi 22:16
Evelek:
4x
3
(4x
2
−1) = 4x
3
(2x−1)(2x+1)
27 kwi 22:19
6latek:
Pewnie 16x
5
−4x
3
=4x
3
(4x
2
−1)=4x
3
(2x−1)(2x+1)=
27 kwi 22:20
6latek:
Pewnie sobie rano przepisze
27 kwi 22:30