matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
monika
monika:
jak obliczyć x 7x=8
3 sty 21:50
Anna:
8
x =
7
3 sty 21:51
Anita:
7x=8 / :7 x=8/7
3 sty 21:51
monika:
to będzie 1 i 1/7 ?
3 sty 21:54
Anita:
x+8/7
3 sty 21:59
Anita:
sorry x=8/7
3 sty 21:59