cos2x+sin2x | 1 | 1 | ||||||||||
1+tg2x= | = | = | = 4 | |||||||||
cos2x | cos2x |
|
1 | ||
cosx= | ⇒ x=60o to tg60o=√3 ⇒ tg260o=3 | |
2 |
1 | 1 | |||
cosα= | to cos2α= | |||
2 | 4 |
1 | 3 | |||
sin2α= 1−cos2α ⇒ sin2α= 1− | = | |||
4 | 4 |
sin2α |
| |||||||||
tg2α= | = | = ..=3 | ||||||||
cos2α |
|
sin2α | cos2α | sin2α | cos2α+sin2α | |||||
1+tg2α=1+ | = | + | = | |||||
cos2α | cos2α | cos2α | cos2α |
1 | ||
= | ||
cos2α |
cos2α | ||
1= | ||
cos2α |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |