pomocy!!!
adi89: wyznacz AuB AnB A\B i B\A jeżeli
a) A=<o,2> B=<1,5>
b)A=(−nieskon,3> B=<2,+niesk)
C) A=(3,5) B=<−1,7)
D)A=<−5,−2> B=<0,3)
E)A={−3,−1,0,2,5} B={−2,−1,0,1,2}
3 sty 21:19
adi89: Ważne please
3 sty 21:25
Anna: pomagam
3 sty 21:33
adi89: dzięks aniu
3 sty 21:40
adi89: i jak idzie
3 sty 21:46
Anna:
a) A∪B = <0,5>, A∩B = <1, 2>, A \ B = <0, 1), B \ A = (2, 5>
b) A∪B = R = (−∞, ∞) , A∩B = <2, 3>, A \ B = (−∞, 2), B \ A = (3, ∞)
c) A∪B = <−1, 7), A∩B = (3, 5), A \ B =∅, B \ A = <−1, 3> ∪ <5, 7)
d) A∪B = <−5, −2> ∪ <0, 3), A∩B = ∅, A \ B = A, B \ A = B
e) A∪B = {−3, −1,0,2,5}, A∩B = {−1,0,2}, A \ B = {−3,5}, B \ A = {−2,1}
Do każdego przykładu narysuj przedziały na osi liczbowej (od a do d).
3 sty 21:49