równanie ruchu
Kuba: Znajdź równania ruchu (czyli wyeliminuj t) jeśli:
x(t)=a*cos(ωt)
a, b to liczby dodatnie
27 kwi 18:13
Kuba: powinno być równaniE ruchu
27 kwi 18:14
Jack: czy mamy podane to a,b?
27 kwi 18:21
Kuba: tak
27 kwi 18:26
Jack: masz x(t) = ...
wyznacz z tego a
czyli
a = U{x}{cos(ωt)
i podstaw do igreka (dlatego pytalem czy znamy stala...)
musimy zrobic tak aby iles tych a rownalo sie b, zeby to a podstawic za b
wtedy
| | π | |
y(x) = a * sin(ωt + |
| ) |
| | 4 | |
jednakze musimy znac to a, albo b
27 kwi 21:47
piotr: chyba chodzi o równanie toru ruchu
to będzie elipsa
27 kwi 23:31
28 kwi 13:08