Ciągi
Igor: Sprawdź, czy liczby są kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego.
Czy wzór na to to 5
2=a*c?
27 kwi 17:19
Damian: wzór to a1 + a3 = 2a2
27 kwi 17:20
6latek: Przeciez piszse arytmetyczny
27 kwi 17:21
Jack: geometryczny to srdokowy do kwadratu = iloczyn tych obok
w arytmetycznym jak masz a1, a2 , a3
to
2a2 = a1 + a3
27 kwi 17:21
Jack: 6−latek? to Ty 5−latku?
27 kwi 17:21
Igor:
Jak to rozwiązać?
(Bo jakoś mi nie wychodzi)
27 kwi 17:29
27 kwi 17:31
27 kwi 17:32
Igor: Dziękuje.
27 kwi 17:34
6latek: Na maturze komu podziękujesz ?
27 kwi 17:36
Janek191:
| 1 | | √5 +2 | | √5 +2 | |
| * |
| = |
| = √5 + 2 |
| √5 − 2 | | √5 + 2 | | 5 − 22 | |
27 kwi 17:37