matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność
Varost:
Rozwiąż nierówność: −2 sinx >
√
2
27 kwi 17:08
Metis:
−2sinx>
√
2
√
2
sinx<−
2
√
2
sinx=−
2
π
sinx=−sin(
)
4
π
sinx=sin(−
)
4
π
π
x=−
+2kπ v x=π+
+2kπ
4
4
Przełóż to na wykres teraz
27 kwi 17:18
Varost:
O, dziękuję bardzo
27 kwi 17:57