kodowane
mock: wiedzac ze x+
1x=3, oblicz wartosc wyrazenia |x−
1x|
zakoduj pierwsze 3. cyfry po przecinku: (odp:236)
mi wychodzi wynik : 3
27 kwi 16:03
ICSP: | | 1 | |
|x − |
| | = √(x + 1/x)2 − 4 = √5 |
| | x | |
27 kwi 16:06
mock: dzieki
27 kwi 16:09
mock: jeszcze utknalem na zadaniu zamknietym tj.
| | 1 | |
funkcja f okreslona wzorem f(x)= |
| . okresl zbior rozwiazan nierownosci f'(x)>0 |
| | 1−x | |
4>0
xeR ?
poprawna odp: (−
∞;−2)u(2;
∞)
27 kwi 16:14
mock: | | 4 | |
zle napisalem, f(x)= |
| |
| | 1−x | |
i przy pochodnej niepotrzebnie dopisałem potege przy x
27 kwi 16:15
Metis: Źle policzona pochodna
27 kwi 16:18
27 kwi 16:22
Metis: | | 4 | |
f'(x)>0 ⇔ |
| >0 , stąd |
| | 1−x)2 | |
x∊R\{1}
27 kwi 16:25
mock: dzieki
nie mysle juz....
27 kwi 16:34