matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji
df:
5
jezeli mam wykres funkcji 3−
. gdzie dzidzina to R\−2,−1,2
x+2
i mam narysowac f(|x|) i wyznaczyc wartosci funkcji
1
7
7
odp to <
;
> suma (
; 3) ,ale nie za bardzo widze z wykresu skad to wyszlo
2
4
4
f(−1)=−2
7
f(2)=
4
http://www.matemaks.pl/program-do-rysowania-wykresow-funkcji.html
f(x)= 3 −5/(|x+2|)
27 kwi 16:00