matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria równanie
ukulele:
√
3
Podaj najmniejsze dodatnie rozwiązanie równania sin(12πx)= −
2
27 kwi 15:18
Jerzy:
5
5
5
⇔ sin(12πx) = sin(
π) ⇔ 12πx =
π ⇔ x =
6
6
72
27 kwi 15:24
Qulka:
12πx=4π/3 x=1/9
27 kwi 15:26
Jerzy:
4π
1
poprawka : 12πx =
⇔ x =
3
9
27 kwi 15:28
Qulka:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1580.html
27 kwi 15:28