matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
statystyka opisowa
ppp:
Suma trzech liczb x,y oraz z wynosi 6,a i ch wariancja jest równa 21.Oblicz sumę kwadratów tych liczb
27 kwi 14:11
wmboczek:
sr=2 21=1/3(x
2
+4+y
2
+2+z
2
+4−2*6)
27 kwi 14:17
Qulka:
21=(x
2
+y
2
+z
2
)/3 − 4 x
2
+y
2
+z
2
=75
27 kwi 14:22