matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj przebieg zmienności funkcji (ekstrema)
monia:
f(x)=x−2+
1
x
2
27 kwi 09:02
Jerzy:
Zaczynamy od dziedziny i pierwszej pochodnej
27 kwi 09:04
piotr1973:
czy to taka funkcja f(x)=x−2+x
−1/2
?
27 kwi 09:14
piotr1973:
D: x>0
x
−3/2
f '(x) = 1−
2
27 kwi 09:30