matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę
Jurecky :
(lim −−> nieskończoność (pierwiastek z x przez pierwiastek 3 stopnia z x)
{
√
x
3
√
x
26 kwi 21:44
Jack:
√
x
x
1/2
lim
= lim
= lim (x
1/6
) = lim
6
√
x
=
∞
3
√
x
x
1/3
x−>
∞
x−>
∞
x−>
∞
x−>
∞
26 kwi 21:57