matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdz, czy...
jajo:
sprawdz, czy dla kazdego kata ostrego α zachodzi rownosc:
1
cosα
−
= tgα
cosα
1+sinα
3 sty 20:06
Eta:
1+sinα−cos
2
α
sin
2
α+cos
2
α+sinα−cos
2
α
L=
=
=
cosα(1+sinα)
cosα(1 +sinα)
sinα( sinα+1)
sinα
=
=
= tgα
cosα(sinα+1)
cosα
L=P zachodzi bo α€(0
o
, 90
o
) to cosα≠0 i sinα≠ −1
3 sty 20:39