26 kwi 20:48
Eta:
Czy taki jest zapis?
log516*log427*log325
26 kwi 20:53
Jack: taki jaki autor zaproponowal czyli
log10 (5,16) * ... to troche ciezki ; D
26 kwi 20:54
Eta:
Jeżeli taki to : zamiana podstaw na np: logarytm dziesiętny
| log16 | | log27 | | log25 | | 2log4*3log3*2log5 | |
| * |
| * |
| = |
| = 12 |
| log5 | | log4 | | log3 | | log5*log4*log3 | |
26 kwi 20:56
Jack: jesli taki zapis jak Etanapisala no to :
log5 16 * log325 * log4 27 =log5 16 * 2log35 * log427 = 2 log3 16 * log4 27 =
= 4log3 4 * 3 log43 = 12 * log44 = 12 * 1 = 12
26 kwi 20:58
Mariusz B: Dokładnie taki, dziękuję
26 kwi 20:58
Eta:
26 kwi 21:17
Mariusz B: log 9 16 * log√2 27
26 kwi 21:18
Eta:
log
916= log
34= 2log
32
| | log327 | | 3 | | 6 | |
log√227= |
| = |
| = |
| |
| | log3√2 | | 0,5 log32 | | log32 | |
| | 6 | |
W=.... =2log32* |
| = 12 |
| | log32 | |
26 kwi 22:27