matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
błąd
Metis:
A czy tutaj nie ma błędu
:
http://prntscr.com/ax6c7q
W liczniku mamy: (−4)
2
−4*(−4)+16= 16+16+16=48
26 kwi 20:43
Eta:
i tak nie ma wpływu na wynik
26 kwi 20:45
Jack:
jest, ale wyniku to nie zmienia : x
26 kwi 20:46
Metis:
No tak
Ale błąd to błąd
26 kwi 20:46
Eta:
16
1000
= −
∞
czy
= −
∞
0
−
0
−
26 kwi 20:46
Jack:
0
= ?
0
26 kwi 20:47
Eta:
Nie podskakuj
Jacuś
"podskoczysz" ......... 5 maja
26 kwi 20:48
Jack:
:(
26 kwi 20:52