matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie osi symetrii wykresu funkcji kwadratowej
Tomek:
a f(x)=(x−5)
2
−4 b f(x)=(x−6)
2
−5 c f(x)=(x−3)
2
−6 d f(x)=(x−2)
2
−3
26 kwi 20:14
5-latek :
Dla a) x=5 b)x=6 dalej ty
26 kwi 20:16