matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
olka:
Jeden bok równoległoboku ma długosc 120 cm, a drugi ma długosc 60 cm. Przekatna tego równoległoboku moze miec długosc
26 kwi 20:02
5-latek :
a=120 b=60 α∊(0,90) z twierdzenia cosinusow oblicz d Przyjmij sobie jaks wartość za α β=180
o
−α zTweirdzenia cosinusow wylicz e
26 kwi 20:33
Eta:
Z nierówności trójkąta d+60>120 ⇒ d>60 i 60+120>d ⇒ d<180 zatem d∊(60,180)
26 kwi 20:36