matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
iloraz nieskonczonego
olka:
Iloraz nieskonczonego ciagu geometrycznego jest rowny q= 9
√
3
trzeciego stopnia , wynika stad ze a)a10=3
7
a8 b)a20=3
7
a15 c)a14=3
7
a10 d)a22=3
7
a19
26 kwi 19:24